A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Як і чому непопулярні рішення приймають голови громад Досвід Бобровицької громади

Дата: 29.04.2021 14:49
Кількість переглядів: 381

 Керівникам громад доводиться приймати чимало непопулярних рішень, щоб у стратегічній перспективі життя громади стало безпечнішим та комфортнішим.
     Своїм досвідом з #ОТГ_Інформ_Чернігівщина поділилася Голова Бобровицької територіальної громади Тетяна Миколаївна КОВЧЕЖНЮК.Фото без опису

???? НЕПОПУЛЯРНІ РІШЕННЯ

?? На початку карантину, коли Верховна Рада прийняла Закон № 540-IX, що встановлював «податкові канікули», ми побоювалися значних втрат для бюджету. Провели роботу з платниками, направили звернення сільгоспвиробникам — і переважна більшість продовжили сплачувати податки. За що ми вдячні свідомим платникам.

?? Але спочатку ми не знали, як все складеться, перспектива була не дуже обнадійливою. Тому прийняли рішення на карантинний період оголосити простій в закладах культури: виплачувалося 2/3 заробітної плати. Це було складне рішення, особливо враховуючи початок передвиборчої кампанії. Але воно себе виправдало: це дало змогу зекономити 1 млн 75 тис. грн бюджетних коштів.

???? НАЙСКЛАДНІШЕ РІШЕННЯ

?? Під час забезпечення життєдіяльності території громади доводилося приймати як популярні рішення, так і не дуже. Одне з них — виділення коштів міського бюджету на ремонт закладу медицини, який мав би бути відремонтований за рахунок державної субвенції. Це було складним рішенням, але необхідним.

???? НЕЗАПЛАНОВАНЕ РІШЕННЯ

?? У зв’язку із відсутністю запланованого державного фінансування довелося приймати рішення щодо ремонту приймального відділення Бобровицької опорної лікарні із залученням коштів міської ради, спонсорів та сусідньої Новобасанської громади. Це рішення довелося прийняти заради забезпечення потреб населення території у якісних медичних послугах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь