A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Звіт відділу соціальних служб ЦНСП Бобровицької міської ради за І квартал 2021 року

Дата: 07.04.2021 14:07
Кількість переглядів: 175

Протягом І кварталу 2021 року фахівцями із соціальної роботи відділу соціальних служб Центру надання соціальних послуг Бобровицької міської ради базовими соціальними послугами  охоплено 325 сімей, в яких виховується 570  дітей.
Із загальної кількості сімей на обліку Центру в складних життєвих обставинах перебувало 232 сім'ї в яких виховується 421 дитина. Протягом кварталу роботою охоплено 208 сімей, в яких виховується 400 дітей.

Це сім’ї, у яких виховуються діти з інвалідністю; сім’ї, з яких діти перебувають в закладах інклюзивної освіти; сім’ї, з яких діти направлялися до центрів соціально-психологічної реабілітації; опікунські сім’ї;  багатодітні сім’ї та сім’ї інших категорій.

Під соціальним супроводом перебувало 10 сімей, в яких виховується 17 дітей. У ході соціального супроводу Центр сприяв у вирішенні реінтеграції дітей із державних закладів в біологічну сім’ю, профілактиці насильства в сім’ях та надавав  інші соціальні послуги.

Соціальною роботою було охоплено 61 одиноких матерів (батьків), 13 сімей учасників АТО, 9 внутрішньо переміщених сімей, 29 сімей  в яких є ризик соціального сирітства, 14 сімей -  члени яких перебувають в конфлікті з законом, 35 сімей, де є алкозалежні, 63 сім'ї, де є члени сім'ї з інвалідністю, 15 сімей опікунів, піклувальників, 21 особа з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування та ін.

Двом особам з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування сприяємо у купівлі житла за рахунок субвенції із державного бюджету.

Також проводилась робота з прийомними сім'ями та ДБСТ. Нині у районі функціонує 8 прийомних сіЗмей, у яких поряд із біологічними дітьми батьків-вихователів, виховується 11 прийомних дітей і 3 особи, та 2 дитячих будинків сімейного типу, у яких виховується 10 дітей-вихованців та 1 особа. Всі прийомні сім’ї та ДБСТ перебувають під соціальним супроводженням Центру.

Особлива увага приділялась проведенню систематичної інформаційної роботи із запобігання злочинності серед дітей з урахуванням регіональних, гендерних чи інших особливостей; робота спрямована на формування свідомого та поважливого ставлення до соціально позитивного способу життя.

З цією метою проводились тренінгові заняття «Цілі життя», Я маю право»,  «Уникнення сімейних конфліктів» та ін. Розроблено 5 видів буклетів рекламної продукції щодо запобігання злочинності серед дітей, профілактики насильства в сім'ях, ведення здорового способу життя. Розповсюджено 148 буклетів рекламної продукції.

Проводилась  робота із запровадження послуги патронату над дитиною, направлена на пошук патронатних вихователів для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь