A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Жінки, знайте свої права!

Дата: 17.03.2021 15:29
Кількість переглядів: 289

Під такою назвою в області щорічно проходить регіональна інформаційно-просвітницька акція, до якої долучилася й служба зайнятості.
Фахівці відділу сприяння зайнятості в Бобровицькому районі Носівської РФ Чернігівського обласного центру зайнятості провели онлайн інформаційний вебінар для безробітних жінок на тему «Жінки, знайте свої права!».

Основний меседж заходу – всі громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками. На реалізацію цих конституційних гарантій Верховною Радою України прийнято Закон «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків». Отже, роботодавець зобов’язаний створювати умови праці, які дозволяли б жінкам і чоловікам здійснювати трудову діяльність на рівній основі; забезпечувати рівну оплату праці жінок і чоловіків при однаковій кваліфікації та однакових умовах праці; вживати заходів щодо унеможливлення випадків сексуальних домагань. Роботодавцям забороняється в оголошеннях чи рекламі про вакансії пропонувати роботу лише жінкам або чоловікам, за винятком специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі, висувати різні вимоги, даючи перевагу одній із статей, вимагати від осіб, які влаштовуються на роботу, відомості про їхнє особисте життя та плани щодо народження дітей.

Безробітні отримали інформацію щодо шляхів попередження та інструментів протидії дискримінації за ознакою статі, різних форм насильства стосовно жінок і дітей, торгівлі людьми тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь