A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

До уваги керівників закладів освіти!

Дата: 05.01.2021 14:19
Кількість переглядів: 210

09 грудня 2020 року Урядом прийнято постанову № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (далі – Постанова).

З 08 січня 2021 року в Україні запроваджуються посилені обмежувальні протиепідемічні заходи, які триватимуть до 24 січня включно. Відвідування закладів освіти, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти, заборонено.

Міністерством освіти і науки України надіслано рекомендаційний лист від 15 грудня 2020 року №1/9-692 про запровадження невідкладних заходів, спрямованих на належну організацію освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти у дистанційному форматі або розгляду можливості, за потреби, оголосити на час посиленого карантину канікули.

 

Відповідно до вимог Постанови та з метою належної організації роботи закладів освіти на період посилених карантинних обмежень рекомендуємо наступне:

Заклади дошкільної освіти

Працюють у звичному режимі з дотриманням протиепідемічних заходів відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України  від 22 вересня 2020 року № 55

Заклади загальної середньої освіти

У ряді закладів загальної середньої освіти початок карантину збігається із зимовими канікулами, у частині шкіл канікули будуть продовжені.

Заклади, які розпочинають ІІ семестр під час запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів, за рішенням педагогічної ради освітній процес організовують з використанням технологій дистанційного навчання.

Педагогічні ради можуть також проводитись дистанційно.

З метою забезпечення рівного доступу до якісної шкільної освіти учнів 5-11 класів створено сучасний онлайн-ресурс - платформу для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн» https://lms.e-school.net.ua/.

 

Заклади позашкільної освіти

Робота гуртків та творчих об’єднань, майстер-класів, секцій тощо має здійснюватися виключно в форматі онлайн.

Забороняється проведення всіх масових (розважальних, спортивних та інших) заходів, новорічних та різдвяних свят ялинки, проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України.

Інклюзивно-ресурсні центри

У період посилених карантинних обмежень комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини та корекційно-розвиткові послуги фахівці установи не проводять.

Усі комунікації з дітьми та батьками відбуваються онлайн. У батьків чи опікунів є можливість скористатись онлайн-системою ІРЦ для подання документів з метою проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини.

 

Звертаємо увагу адміністрацій закладів (установ) освіти на необхідність:

  • розміщення на сайті закладу освіти або в соцмережах інформації про зміни формату, розкладу та інші питання організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання;
  • особливої уваги до дітей із малозабезпечених родин щодо організації їх навчання в іншій сприятливій формі у разі відсутності відповідної комп’ютерної техніки;
  • проведення в режимі онлайн роботи з педагогічними працівниками, а саме: тренінгів, семінарів, підвищення кваліфікації тощо;
  • розроблення розкладу чергувань з метою забезпечення життєдіяльності закладу (установи) освіти та відповідного реагування у разі надзвичайної ситуації тощо.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь