A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Всесвітній день української хустки

Дата: 07.12.2020 16:19
Кількість переглядів: 263

Бобровицький ліцей не міг пройти  осторонь грандіозного проєкту, який щороку, 7 грудня, проходить на всіх континентах. Цього дня дівчата одягають українську хустку і це бачить увесь світ, адже акція супроводжується фото звітом учасників. Заклик до земляків показати свої найкращі хустки викликає завжди високий ажіотаж серед українок, які із великим захватом хизуються справжніми сімейними скарбами, що передаються з покоління у покоління.
7 грудня 2020 року у стінах навчального закладу було проведено флешмоб "Вшануй українську хустку", який супроводжувався інформаційною лінійкою та фотосесіями.

Якщо вишиванка це наш генетичний код, то хустка — оберіг та символ життя. Хустина – символ жіночої душі, прихильності й любові, вірності в коханні та прив’язаності в дружбі. Це знак згоди чи пошани, коли її дарують чи нею пов’язують. І, навпаки, не дати хустини – це відштовхнути когось, відмовити йому. Хустина все розкаже про свою господиню: дівчина вона чи молодиця, до роботи зібралась чи в гості, у веселощах ходить чи в смуткові…
Вона – честь жіноча. Тож завжди має сяяти чистими кольорами.
Візерунки і фарби хустини-завжди життєві: скільки долей та доріг у житті, то стільки ж візерунків і барв на хустині…

Хустину вишивають золотом, сріблом, шовком. Своїми багатими барвами вона символізує квітучу і щедру душу українки. Має хустина конкретну символіку: хустка на голові дівчини – знак скорого її переходу під владу чоловіка; вишита хустина, пов’язана хлопцеві, – знак згоди вийти за нього заміж; хустка, подарована воїну, –оберіг для нього в бою; зірвати хустку з голови жінки – великий гріх, бо хустина – то честь жіноча. А посягати на жіночу честь не дозволено нікому! 

Відділ освіти міської ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь