Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Заходи до Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій

Дата: 27.11.2020 11:53
Кількість переглядів: 223

Щороку в останню суботу листопада вся Україна у жалобі схиляє голову на знак вшанування пам’яті про жертв голодоморів та політичних репресій.
У цей скорботний день ми згадуємо найжахливішу та наймасштабнішу  трагедію, геноцид українського народу. У ці роки Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок – хліборобів, учених, творчу інтелігенцію.
Правда про ці трагічні сторінки історії, про небачений масштаб злочину проти українського народу довгий час старанно приховувалася. Сьогодні багато країн світу визнали голодомор як ретельно спланований, свідомий акт геноциду проти української нації.

Фото без опису

Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні. Розбудовуючи власну державу, ми маємо пам’ятати про кожну історичну віху – сумну і радісну, вчитися на помилках, робити все можливе, аби подібне не повторилося.

Сьогодні, 27 листопада, на пагорбі Слави біля пам’ятника жертвам голодомору 1932-1933 років проведено заходи за участі першого заступника міського голови Василя Кучерини, голови районної державної адміністрації Олексія Росколія, голови районної ради Володимира Ляховенка, працівників  міської ради та районної державної адміністрації.

Фото без опису

Пам’ять померлих вшановано хвилиною мовчання та покладено квіти до пам’ятника жертвам голодомору.

28 листопада о 16.00 запрошуємо усіх долучитися до Всеукраїнської акції «Запали свічку». Згадаймо загиблих українців та запалімо свічку на своєму підвіконні. Схилімо голови в глибокій жалобі за тими, хто загинув голодною смертю, став жертвою репресій тоталітарного режиму. Збережімо мир та суспільну злагоду, за яку боролися покоління українців!

Організаційний відділ міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь