A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

День української писемності та мови!

Дата: 09.11.2020 10:15
Кількість переглядів: 241

    Шедеври літератури від Тараса Шевченка до Івана Котляревського, від Пантелеймона Куліша до Григорія Сковороди, від Лесі Українки до Ліни Костенко – це невичерпне джерело енергії української мови та незбагненна глибина слова в історичній пам’яті народу, що сягає корінням у сиву давнину.
   Щорічно 9 листопада в День вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця ми згадуємо його найвизначнішу працю, літературну пам’ятку початку XII століття – «Повість временних літ», де вперше було викладено історію Київської Русі на тлі світових подій. Також становлення й розвиток стародавньої писемності тісно пов’язані з іменами легендарних братів-просвітителів Кирила і Мефодія.

Держава сьогодні впевнено забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України, зокрема й в частині застосування державної мови в освітньому процесі. Вивчення державної мови та оволодіння нею на високому рівні усіма здобувачами освіти незалежно від національного походження є однією з найважливіших умов реалізації прав людини згідно з Конституцією України.

Мова – це найважливіший засіб комунікації для здобуття освіти та ключова складова в інтелектуальному розвитку людини. Змалечку дитина намагається формувати та висловлювати думки, а згодом – осягнути духовні пласти української нації через феномен мови своїх батьків та дідів.

Безсумнівно, державна мова – це внесок у зміцнення інтелекту та генетичної пам’яті нації, наслідування традицій пращурів у розбудові духовно сильної та незалежної України. Ніщо не здатне забрати рідну мову в українця, бо в ній ДНК нації. І допоки вічне слово поколінь передається в колискових від матері до дитини, житиме й Україна.

Бережімо найдорожчий скарб нашого народу!

Розмовляймо українською!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь