A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

75-та річниця закінчення Другої світової війни

Дата: 02.09.2020 12:53
Кількість переглядів: 290

75 років тому було покладено край найжахливішому та наймасштабнішому за всю історію людства збройному конфлікту — Другій світової війні. Наша земля була кривавою ареною запеклих бойових дій. Саме на українських теренах відбулася майже половина всіх стратегічних оборонних і наступальних операцій східноєвропейського театру бойових дій, саме в Україні було розгромлено більше половини нацистських військ.
У тій трагедії ми маємо свій особливо скорботний рахунок незліченних людських втрат. Ця війна, за різними оцінками, коштувала Україні від 8 до 10 мільйонів життів. Вічна і світла пам’ять загиблим. Українці хоробро билися з ворогом у лавах Червоної армії, радянських партизанів та підпільників, регулярних військ держав Антигітлерівської коаліції, французькому, словацькому та інших рухах опору.

Сотні тисяч українських патріотів боролися у лавах Української повстанської армії. Український народ заплатив за свою свободу високу ціну. Кожна українська родина має свою особисту історію тієї війни та повоєнної відбудови. Це історії про героїчні бої, життя в окупації, евакуацію, концтабори, нацистське рабство, терор, голод, сталінські репресії, що передаються з покоління у покоління і стали національною пам’яттю.

У буремні роки Другої світової війни нацистами та їх союзниками було окуповано всю територію сучасної України, зруйновано понад 700 українських міст, десятки тисяч сіл, виробничих об’єктів, культурних та духовних пам’яток. На Схід у глибокий тил було переміщено близько 3,5 мільйонів наших земляків — найкращих фахівців народного господарства, 550 промислових підприємств, десятки вищих навчальних закладів, театрів, музеїв. Більшість з цих підприємств так і залишилися на території нинішньої Російської Федерації.

Друга світова війна — це не лише глибока незарубцьована рана людської цивілізації. Це тяжкий урок, висновки з якого, на жаль, зроблено не усіма. Питання війни і миру сьогодні знову перебувають на першому місці міжнародного та європейського порядку денного.

Ураховуючи вагомий внесок Українського народу у перемогу над нацизмом, з метою належного відзначення згаданих подій, у місті Бобровиця вшанували пам'ять полеглих у Другій світовій війні, тих хто віддав своє життя в ім'я свободи і незалежності Батьківщини, які мужньо боролися на фронтах, перед кожним, хто день за днем наближав перемогу у цій страшній війні.

Нажаль, навіть після закінчення Другої світової війни, Україна знову переживає втрату своїх синів.

Подвиг воїнів Перемоги гідно продовжують українські солдати, захищаючи Україну на її Східних рубежах. Знову доводиться відстоювати свободу та територіальну цілісність нашої держави та боротися за щасливе майбутнє наших дітей.

Слава нашим героям!

Фото без опису

Організаційний відділ міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь