A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Потурбуйся про майбутнє сьогодні – працюй легально!

Дата: 19.06.2020 13:49
Кількість переглядів: 258

Громадяни, які погоджуються працювати без оформлення трудового договору, тобто неофіційно, позбавляють себе належного соціального захисту.
В умовах карантину це відчули на собі ті з них, кому довелося звернутися за допомогою до служби зайнятості. Фахівці пояснюють: період роботи без оформлення трудових відносин з роботодавцем їм не буде зараховано до страхового стажу, що суттєво вплине на розмір допомоги по безробіттю, адже він залежить саме від страхового стажу та розміру заробітної плати за останнім місцем роботи.

Безробітним, страховий стаж яких протягом року, що передував реєстрації особи як безробітної, становить менше 6 місяців, допомога по безробіттю призначається в мінімальному розмірі – на період карантину і протягом 30 днів після його закінчення – 1 тис. грн, надалі – 650 грн.

Молоді люди до 35 років, які не мають страхового стажу, оскільки, можливо, працювали «в тіні», можуть розраховувати на мінімальну допомогу по безробіттю протягом 180 календарних днів. Громадянам же, старше 35 років, без страхового стажу, згідно з чинним законодавством, взагалі не може бути надано статусу безробітного, а отже, й відповідних  виплат.

Натомість громадянам, які офіційно працювали та сплачували страхові внески більше 6 місяців протягом року, що передував місяцю реєстрації в службі зайнятості, допомога по безробіттю призначається у розмірі від 1800 грн. до 8408 грн.

 

Відділ сприяння зайнятості у Бобровицькому районі

Носівської районної філії Чернігівського ОЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь