A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Вишиванка – символ душі української!

Дата: 21.05.2020 14:03
Кількість переглядів: 306

Вишиванка – символ Батьківщини

Дзеркало народної душі,

В колисанці купані хвилини

Світло і тривоги у душі

 

Щороку в третій четвер травня Україна відзначає унікальне національне свято – День вишиванки. Цього року він припадає на  21 травня. Це свято самобутнє і не прив'язане до жодного державного чи релігійного. Воно запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку – вдягнути вишиванку і в ній піти на роботу. У стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів, що обов'язково вплине на того, хто вдягає вишиванку. Разом із тим, це свято має глибокий зміст. По всьому світу об'єднуються українці в одній ідеї і показують, що мають власну самоідентифікацію та національний код. У цей день варто пам'ятати носіння вишиванки має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість.

Фото без опису

День Вишиванки завжди був яскравим, життєдайним та улюбленим святом мільйонів українців. Протягом усієї історії свята з ініціативи студентів, школярів, громадських та культурних діячів проводяться концерти, хода, конкурси, вечорниці та ярмарки, але з огляду на запроваджені у державі карантинні заходи з протидії поширенню корона вірусу, цього річ всі заходи обмежено і будуть проведені в онлайн форматі.

У закладах дошкільної, загальної середньої освіти підвідомчої території міської ради проводяться онлайн-флешмоби, з якими можна ознайомитися у соціальних мережах освітніх закладів.

Згадаймо себе і той піднесений внутрішній стан, коли йдеш вулицею, і тобі посміхаються незнайомі люди лишень тому, що вони теж у вишитих сорочках. День Вишиванки – це унікальний, потужний, колективний  настрій.

Сьогодні працівники Бобровицької громади долучилися до збереження традиції.

Підтримавши акцію «День української вишиванки», ми демонструємо, що навіть в умовах карантину потрібно зберігати наші символи і культуру загалом – означає зберігати самих себе. Відроджуймо українське у своїй душі і своєму серці.

 

Організаційний відділ міської ради 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь