A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

СБУ виявила 79 осіб на поширенні фейків про коронавірус та заблокувала понад тисячу інтернет-спільнот

Дата: 31.03.2020 12:55
Кількість переглядів: 270

За період дії карантину Служба безпеки України виявила 79 осіб, які поширювали фейки про коронавірус, із них – 4 інтернет-агітатори, які діяли за завданням російської сторони.
Так, фахівці Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки викрили діяльність проросійських «кіберактивістів» з Одеси, Дніпра, Львова та Херсону. Розслідування проводиться у межах кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Ще 28 осіб спільно з Національною поліцією вже притягнуті до адміністративної відповідальності за ст.173-1 (поширення неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку) КУпАП.

Також кіберфахівці СБУ заблокували поширення фейкового контенту у понад 1 тисячі інтернет-спільнот, що загалом мають понад 500 тисяч підписників.

У разі підтвердження інформації про сплановані дії зловмисників, зокрема, за вказівкою кураторів з РФ та тимчасово окупованих територій, вони будуть перекваліфіковані згідно з відповідними статтями Кримінального кодексу України.

Підкреслимо, Служба Безпеки України зараз орієнтуються на комплексний та проактивний підхід у боротьбі зі зловживаннями через пандемію та недопущення дестабілізації в країні.

Зокрема, особливу увагу СБУ приділяє протидії експорту товарів протиепідемічного призначення, заборонених Урядом.

Наприклад, Служба безпеки запобігла спробі незаконного вивезення з України до країн ЄС 80 тисяч респіраторних масок вартістю понад 3,4 мільйона гривень та майже 40 тисяч медичних халатів вартістю 42 тисячі євро.

Також СБ України блокувала діяльність організованої групи, яка ввозила в нашу країну неякісні ліки та підроблені експрес-тести для діагностики COVID-19.

За інформацією пресслужби СБУ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь