Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Про ефективне управління людьми дізналися представники громад Чернігівщини

Дата: 19.02.2020 11:44
Кількість переглядів: 345

У вівторок, 18 лютого, у Чернігівському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою» відбувся тренінг на тему «Управління людськими ресурсами в ОТГ». Учасниками заходу стали представники об’єднаних територіальних громад Чернігівської області.
Ірина Кудрик, директорка Чернігівського РО, у вступному слові розповіла про діяльність Програми та підтримку процесу реформування органів місцевого самоврядування. «Основна наша увага найближчим часом буде приділена розвитку людського потенціалу об’єднаних територіальних громад», - підкреслила вона. І додала, що тема семінару «Управління людськими ресурсами» є дуже важливою, оскільки люди – це найціннішій ресурс громади.

"Самелюдський ресурс є найбільшважливим для кожної громади. Можнаматитериторію, інфраструктуру та іншіресурси, але для ефективногорозвитку ОТГ потрібні люди. Не даремно одним з найважливіших критеріїв спроможності громади є кількість жителів ОТГ, чисельність дітей та людей працездатного віку", - сказала Ірина Кудрик.

Тренінг проводила Людмила Чабак, радниця з децентралізації та місцевого самоврядування Чернігівського РО. Вона зазначила: «Ефективна взаємодія з людьми, якісні управлінські навички- одне з найважливіших вмінь для сучасного керівника та управлінця. Сьогодні будемо вчитися ефективному управлінню кадрами. Аби кожному було комфортно на робочому місці та в колективі, трудові відносини були правильно оформлені та не виникало організаційних питань».

В ході навчання учасники ознайомилися із теоретичними та практичними аспектами управління людськими ресурсами, розглянули роль керівника кадрової служби в місцевому самоврядуванні згідно змін у законодавстві. Також були надані роз’яснення стосовно процедури прийому на службу в органи місцевого самоврядування та порядку припинення служби в ОМС.

Спільно із тренеркою представники громад обговорили питання мотивації працівників, їх професійного розвитку, дисциплінарної відповідальності та дотримання вимог антикорупційного законодавства.
Фото без опису
Представники громад розповіли про власний досвід створення кадрової служби, поділилися труднощами, з якими їм довелося стикнутися. Серед найбільших викликів називали – кадровий голод, відсутність чітких інструкцій та велике навантаження на працівників кадрової служби.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

За інформацією Чернігівського регіонального офісу

Програми «U-LEAD з Європою»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь