A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Вшанували пам’ять воїнів минулого і сьогодення

Дата: 15.02.2020 12:28
Кількість переглядів: 446

    Сьогодні, 15 лютого, виповнюється 31 рік з того дня, як колишні радянські війська були виведені з республіки Афганістан.
Афганістан - це держава, що знаходиться у Південно-Східній Азії, де проживає 17 мільйонів осіб. До середини 70-х років це була одна з найвідсталіших країн світу. Страшенна бідність, відсутність елементарної медичної допомоги, масова не писемність серед населення, особливо, серед жінок і дітей, велика смертність.

    У грудні 1979 року були введені десантні частини в Баграм, Кабул та інші великі міста, а згодом поступово втягнулися в бойові дії по всій території. Присутність чужоземних військ викликала стихійний опір народу. Пік бойових дій тривав 1984-1985 роки. Про те, що готують введення обмеженого контингенту в Афганістан, звичайно не знали, але було передчуття чогось незвичайного. Нашим солдатам говорили, що вони виконують інтернаціональний обов’язок, тобто захищають братній народ. Держава не питаючи дозволу у матерів відправляла синів на війну. І не тільки синів забрала війна, а й батьків у дітей. Дорогою ціною розплачувались наші юнаки за все. А ціною було життя.

   Афганська війна тривала майже 10 років. Через цю безглузду війну пройшли майже 700 тисяч чоловік, і серед них 30% українці.

     У цей день ми схиляємо голови перед всіма - живими і полеглими, перед ветеранами та тими, хто захищав і захищає найвищі ідеали добра у різних країнах світу. Багато ветеранів-інтернаціоналістів і сьогодні знаходяться на бойовому посту Збройних сил України, захищаючи незалежність нашої країни на сході.

    Тож у знак нашої пам'яті квіти лягли до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам у м. Бобровиця. У церемонії покладання квітів взяли участь керівництво райдержадміністрації, районної та міської рад, воїни-інтернаціоналісти, учасники АТО та представники громадськості.

   Перед присутніми виступили голова районної державної адміністрації Василь Кучерина,  депутат обласної ради Сергій Чубовський, голова Бобровицького відділення Української спілки ветеранів Афганістану Віктор Акінцов, голова районної ради ветеранів Ольга Поддубна. Воїнам-афганцям були вручені Подяка голови обласної ради та Почесні грамоти районної ради ветеранів.

   Учасники заходу вшанували пам'ять земляків, полеглих в Афганістані, учасників Другої світової війни й тих, хто пішов із життя у мирний час, а також героїв сьогодення, які загинули, захищаючи незалежність рідної держави на сході, хвилиною мовчання. Також відбулася поминальна літія.

Організаційний відділ міської ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь